Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovioikeus kumosi varatoimitusjohtajan sakkotuomion syyteoikeuden vanhennuttua – tuomittiin käräjillä naistyöntekijän häirinnästä

Helsingin hovioikeus kumosi metallialan yrityksen varatoimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimineen miehen käräjäoikeudesta saaman sakkorangaistuksen. Käräjäoikeus katsoi nyt 67-vuotiaan miehen kohdelleen naispuolista työntekijää epäasiallisesti.

Hovioikeus kiinnitti huomiota siihen, että käräjäoikeus oli merkinnyt tuomiolauselmaan rikoksen tekoajaksi maaliskuusta syyskuuhun 2017, vaikka käräjäoikeus oli hylännyt syytteen syyskuussa tapahtuneiksi väitettyjen tekojen osalta. Syytetty mies sai haasteen tiedokseen syyskuussa 2019 eli kaksi vuotta myöhemmin.

Hovioikeus varasi asianosaisille tilaisuuden lausua käsityksensä siitä, oliko syyteoikeus vanhentunut, koska syyskuun osio hylättiin. Syyteoikeus vanhenee kahdessa vuodessa rikoksissa, joissa ankarin rangaistus on enintään vuosi vankeutta, sakkoa tai rikesakko.

Syyttäjä katsoi syyteoikeuden vanhentuneen ja ilmoitti luopuvansa syytteestä yhdessä uhrin kanssa.

Hovioikeus antoi tuomionsa torstaina.

Käräjäoikeus katsoi häirinneen naispuolista työntekijää

Käräjäoikeus tuomitsi miehen aikanaan työturvallisuusrikoksesta, sillä oikeus katsoi miehen toistuvasti häirinneen ja kohdelleen epäasiallisesti yhtiön naispuolista myynti- ja markkinointisihteeriä. Käräjäoikeuden mukaan kyse oli epäasialliseksi katsotusta koskettelusta ja seksuaalisväritteisistä huomautuksista.

Käräjätuomion mukaan mies oli muun muassa ottanut sihteeriä kaksi kertaa käsin lantiolta kiinni ja siirtänyt sivuun mitään puhumatta. Hän oli myös laittanut yllättäen kätensä sihteerin paljaalle polvelle ja sanonut kokeilevansa, onko tällä sukkahousut jalassa. Lisäksi hän oli käräjäoikeuden mukaan sanonut sihteerin poltettua itsensä auringossa, että "olihan pakarat rasvattu?".