Ukraina antoi rajut ohjeet neuvotteluihin: "Älkää syökö tai juoko mitään" – Edellisellä kerralla meni näkö useiksi tunneiksi

Hyvin poikkeuksellisen sodan hyvin poikkeuksellisten rauhanneuvotteluiden on määrä jatkua tänään tiistaina. Poikkeukselliset ovat myös ohjeet, joita Ukrainan neuvottelijat ovat saaneet ennen venäläisneuvottelijoiden tapaamista.

Sky News kirjoittaa, että Ukrainan ulkoministeriöstä on ohjeistettu kaikkia neuvotteluihin osallistuvia "olemaan syömättä tai juomatta mitään ja mieluiten välttämään kaikkia pintojen koskettamista".

Taustalla on Ukrainan rauhanneuvottelijoiden sekä venäläisoligarkki Roman Abramovitshin väitetyt myrkytysoireet heidän osallistuttuaan Venäjän ja Ukrainan aseleponeuvotteluihin aikaisemmin tässä kuussa.

Sky News kertoo, että neuvotteluja läheltä seuranneen henkilön mukaan Abramovitsh olisi edellisellä kerralla menettänyt näkönsä useiksi tunneiksi. Neuvottelijoiden kerrottiin myös kärsineen ihon ja silmien ärsytyksestä sekä pistävästä päänsärystä.

Uutistoimisto Reuters kertoi tiistaina, että yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan rauhanneuvottelijoiden aiemmat oireet olisivat johtuneet ympäristösyistä, eivät myrkyttämisestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka