Paperiliitto jatkaa lakkoaan UPM:n tehtailla vappuaattoon saakka

Paperiliitto ilmoittaa jatkavansa lakkoaan UPM :n tehtailla kahdella viikolla. Vuodenvaihteessa alkanut lakko jatkuu nyt huhtikuun loppuun asti, ellei sopua uudesta työehtosopimuksesta synny siihen mennessä.

Lakko koskee 12 toimipaikalla kaikkiaan noin 2 000:ta Paperiliiton jäsentä. Lakon piirissä ovat kaikki päättyneen paperiteollisuuden työehtosopimuksen alaiset työt UPM:n toimipaikoilla paitsi ne, jotka Helsingin käräjäoikeus tammikuussa rajasi lakon ulkopuolelle. UPM:n mukaan noin 200 paperiliittolaista työskentelee suojelutöissä tehtaiden voimalaitoksilla ja vedenkäsittelyssä.

Sovittelija Leo Suomaa on jättänyt UPM:n selluliiketoimintaa koskevan sovintoesityksen, johon on pyydetty vastauksia huhtikuun 14. päivään mennessä. Muille liiketoiminnoille sovintoesitystä ei ole toistaiseksi tehty. Paperiliitto sanoo haluavansa saada eri liiketoimintojen ratkaisut valmiiksi harkinta-ajan kuluessa.

Paperiliiton ja UPM:n liiketoimintojen edustajat ovat tavanneet päivittäin ja tapaamisia on sovittuna myös lähipäiville.

UPM sanoo pyrkivänsä mahdollisuuksien mukaan vastaamaan asiakaskysyntään Suomen ulkopuolisilta tehtailtaan. Yhtiö ei ole julkistanut arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka