Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paperiliitto jatkaa lakkoaan UPM:n tehtailla vappuaattoon saakka

Paperiliitto ilmoittaa jatkavansa lakkoaan UPM :n tehtailla kahdella viikolla. Vuodenvaihteessa alkanut lakko jatkuu nyt huhtikuun loppuun asti, ellei sopua uudesta työehtosopimuksesta synny siihen mennessä.

Lakko koskee 12 toimipaikalla kaikkiaan noin 2 000:ta Paperiliiton jäsentä. Lakon piirissä ovat kaikki päättyneen paperiteollisuuden työehtosopimuksen alaiset työt UPM:n toimipaikoilla paitsi ne, jotka Helsingin käräjäoikeus tammikuussa rajasi lakon ulkopuolelle. UPM:n mukaan noin 200 paperiliittolaista työskentelee suojelutöissä tehtaiden voimalaitoksilla ja vedenkäsittelyssä.

Sovittelija Leo Suomaa on jättänyt UPM:n selluliiketoimintaa koskevan sovintoesityksen, johon on pyydetty vastauksia huhtikuun 14. päivään mennessä. Muille liiketoiminnoille sovintoesitystä ei ole toistaiseksi tehty. Paperiliitto sanoo haluavansa saada eri liiketoimintojen ratkaisut valmiiksi harkinta-ajan kuluessa.

Paperiliiton ja UPM:n liiketoimintojen edustajat ovat tavanneet päivittäin ja tapaamisia on sovittuna myös lähipäiville.

UPM sanoo pyrkivänsä mahdollisuuksien mukaan vastaamaan asiakaskysyntään Suomen ulkopuolisilta tehtailtaan. Yhtiö ei ole julkistanut arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.