Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinin tyttäret Yhdysvaltain pakotelistalle

Yhdysvallat asettaa Vladimir Putinin kaksi aikuista tytärtä pakotelistalleen, kertoi Valkoinen talo keskiviikkona. Myös EU suunnittelee Putinin tytärten lisäystä pakotelistalle, kertoivat Wall Street Journal sekä talousmedia Bloomberg .

Putinilla on kaksi tytärtä vuonna 2013 päättyneestä avioliitostaan. Hänellä saattaa olla muitakin lapsia, mutta tästä ei ole varmistettua tietoa. Bloombergin mukaan elettä pidetään symbolisena, sillä tyttärillä ei tiettävästi ole merkittävää omaisuutta Venäjän ulkopuolella.

Venäjän valtaapitävien lähipiiriin on jo aikaisemminkin ulotettu pakotteita. Muun muassa ulkoministeri Sergei Lavrovin vävy on pakotelistalla.

Yhdysvallat kertoi keskiviikkona asettavansa myös täysimittaiset pakotteet Venäjän suurimmalle pankille Sberbankille sekä suurimmalle yksityiselle liikepankille eli Alfa -pankille.

Hollannissa keskeneräiset huvijahdit jäivät haaviin

Hollannin viranomaiset ovat takavarikoineet yhteensä 14 huvijahtia osana Venäjän vastaisten pakotteiden tutkintaa, kertoi maan ulkoministeri keskiviikkona.

Jahdeista 12 on vasta valmistumassa, ja kaksi on tuotu Hollantiin telakalle huoltoon. Aluksia rakennetaan tai huolletaan yhteensä viidellä eri telakalla Hollannissa.

– Nykyisissä oloissa näitä aluksia ei voida toimittaa, siirtää tai viedä maasta, kertoi ulkoministeri Wopke Hoekstra tiedonannossaan parlamentille.

Hollannin viranomaiset jatkavat huvijahtien omistussuhteiden selvittämistä edelleen. Alusten omistajiksi merkityt henkilöt eivät ole Euroopan pakotelistalla.

Ulkoministerin mukaan Hollanti on niin ikään jäädyttänyt pitkälti yli puoli miljardia euroa varoja pakotteiden tiimoilta.