Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavo Väyrysen kuppi meni nurin – toruu nyt keskustalaisia: "Ei ollut oikeutta!"

Valtiotieteen tohtori, nykyinen yrittäjä Paavo Väyrynen lähetti sunnuntaina mediatiedotteen, jossa hän arvostelee keskustan puoluevaltuuston lauantaista Nato-päätöstä.

Väyrysen mukaan "julkisuudessa on yleisesti esitetty se tulkinta, että keskustan puoluevaltuusto olisi eilisessä kokouksessaan päättänyt kannattaa Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon."

Tiedotteessaan Väyrynen oikoo tätä harhaa.

– Tällaista päätöstä ei tehty, vaikka jotkut jäsenet puheenvuorossaan tätä esittivät.

Keskustan puoluevaltuusto päätti, että "keskusta tukee valtiojohdon toimintaa muuttuneessa turvallisuusympäristössä. Puoluevaltuusto antaa valtuutuksen puoluejohdolle ja keskustan edustajille maan hallituksessa kaikkien Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavien ratkaisujen tekemiseen, sisältäen Nato-jäsenyyden hakemisen.”

– Omalta osaltani totesin, että puoluevaltuustolla ei ollut oikeutta tällaista valtuutusta antaa sen vuoksi, että päätösvalta puolueen kannan mahdollisesta muuttamisesta Suomen turvallisuuspoliittiseen perusratkaisuun kuuluu puoluekokoukselle, Väyrynen totesi ja korosti, ettei itse ole valtuuston jäsen.

– Puolueen johto ilmeisesti kuitenkin katsoo, että se voi eilisen päätöksen nojalla yhtyä päätökseen Nato-jäsenyyden hakemisesta, jos tällainen ehdotus tulee valtiollisessa päätöksenteossa esille ja jos tämä viisaaksi harkitaan, Väyrynen kirjoitti tiedotteensa lopuksi.