Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Näin Venäjän trolliarmeija alkaa tulittaa Suomea" – Britannian ulkoministeriön entinen neuvonantaja varoittaa jokaista suomalaista

Robin Cookin ministerikaudella Britannian ulkoministerin neuvonantajana toiminut David Clark kehottaa kaikkia suomalaisia suhtautumaan sosiaalisen median viesteihin kriittisemmin kuin koskaan.

Clark sanoo omissa sosiaalisen median kanavissaan, että Venäjän informaatiosota ja palkatut trollit kääntävät nyt osan tulituksestaan kohti Suomea. Clarkin mukaan suomalaisten kääntyminen Nato-jäsenyyden kannalle johtaa lähiviikkoina rajuun Venäjältä tulevaan poliittiseen propagandaan ja vihanlietsomiseen.

Clark twiittasi esimerkkinä uudelleen viestin, jonka sisältönä on englanninkielinen sanomalehden otsikolta vaikuttava teksti: "Suomalaisen oikeusistuimen mukaan seksi lasten kanssa on sallittua".

Ainakaan tämä yritys kiihottaa suomalaiset keskusteluun lapsiseksistä ei ole kantanut tulosta. Nopeasti vilkaistuna vastausten joukossa ei ole yhtään suomalaisten kirjoittamaa viestiä, mutta Suomea puolustavia viestejä on David Clarkin twiitin perässä jonkin verran.

Keskustelussa muun muassa muistutetaan, että "Venäjä on levittänyt Suomen vastaista propagandaa jo vuosikymmeniä". Nimimerkki Toobs sanoo, että Venäjä on syyttänyt suomalaisia esimerkiksi kannibalismista ja venäläisten lasten kuljettamisesta laittomasti Suomeen. Samoin palautetaan mieliin venäläisten lentokoneiden tekemät ilmatilan loukkaukset Suomen alueella.

Steafan Dubhuidhe kysyy vastauksessaan twiittiin, että eikö asia ole täysin päinvastoin kuin venäläistrolli väittää.

– Venäjän sotilaille lasten raiskaaminen näyttää olevan vakiintunut toimintatapa, kirjoittaa Dubhuidhe.