Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Pääsiäinen lämpenee päivä päivältä, Saksa aikoo lähettää yli miljardin euron edestä sotilasapua Ukrainalle

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Järvenpäässä kahden henkilöauton kolari ­– ajoneuvoissa seitsemän ihmistä, joista kuusi jatkohoitoo­

Keski-Uudellamaalla Järvenpäässä on tapahtunut kahden henkilöauton kylkikolari. Asiasta kertoneen Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan ajoneuvoissa oli yhteensä seitsemän ihmistä, joista kuusi on kuljetettu jatkohoitoon.

Onnettomuuspaikka on Pajalantien ja Pohjoisväylän risteys. Fintrafficin Helsingin tieliikennekeskus kertoo Pohjoisväylän eli Tie 1456:n olevan suljettu liikenteeltä.

Pelastuslaitos kertoo, että onnettomuuspaikalla ovat pelastuslaitoksen lisäksi ensihoito, poliisi ja tutkintalautakunta. Itä-Uudenmaan poliisin kerrotaan tiedottavan lisää onnettomuudesta.

Hälytys tieliikenneonnettomuudesta tuli alkuyöstä ennen kello yhtä.

HS: Supon mukaan alaikäisten riski päätyä terroristiseen toimintaan on kasvanut Suomessa

Suojelupoliisin (Supo) mukaan riski alaikäisten päätymisestä mukaan terroristiseen toimintaan Suomessa on kasvanut, kertoo Helsingin Sanomat.

Supon viestintäasiantuntija Karoliina Romanoff kertoi HS:lle sähköpostilla, että myös Suomessa alaikäisiä on terroristisen toiminnan ja propagandan vaikutuspiirissä.

Romanoffilta kysyttiin erikseen onko kyse äärioikeistosta tai radikaali-islamistisesta toiminnasta, ja hän vastasi ilmiön koskettavan "molempia ideologioita".

Supo kertoi toissa viikolla julkaisemassa vuosikirjassaan alaikäisten osallistumisesta terroristiseen toimintaan Euroopassa. Samalla Supo mainitsi, että Suomessa terrorismitilanne heijastelee usein kansainvälisiä kehitystrendejä.

Pääsiäinen lämpenee päivä päivältä

Pääsiäinen jatkuu pääosin poutaisena ja viikko vaihtuu lämpenevässä säässä, kertoo Ilmatieteen laitos.

Taivas on vielä lauantaina hieman pilvisempi. Lapissa myös paikalliset lumikuurot ovat mahdollisia.

Lauantain ylimmät lämpötilat ovat Lounais-Suomessa, jossa elohopea nousee noin kymmeneen asteeseen.

Viikon vaihtuessa maan etelä- ja keskiosissa on aurinkoista. Sunnuntaina Lapissa on vielä jonkin verran pilvisyyttä. Lämpimin alue on jälleen lounaassa.

Viikko alkaa koko maassa aurinkoisena. Maanantain lämpötilat kohoavat maan etelä- ja keskiosissa 10–15 asteeseen ja pohjoisessa 5–10 asteeseen.

Saksa aikoo lähettää yli miljardin euron edestä sotilasapua Ukrainalle

Saksa aikoo lähettää yli miljardin euron edestä sotilasapua Ukrainalle. Suunniteltu puolustusapu on leivottu mukaan kuluvan vuoden lisäbudjettiin.

Liittovaltion hallinnon edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että Saksa on päättänyt lisätä puolustussektorille suuntautuvan kansainvälisen avun määrää tänä vuonna kahteen miljardiin euroon. Suuri osa tästä aiotaan suunnata Ukrainaan sotilasapuna.

Saksan talousministeri Christian Lindner on sittemmin vahvistanut tiedot Twitterissä.

Ukrainan tulee ensisijaisesti käyttää Saksalta saamiaan varoja sotilaallisen kaluston ostamiseen.

Saksaa on kritisoitu viime aikoina siitä, ettei maan ole koettu avustavan Ukrainaa sotilaallisesti. (Lähde: AFP)

Zelenskyi on pyytänyt Bidenia lisäämään Venäjän terrorismia tukevien maiden listalle

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on pyytänyt Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bidenia lisäämään Venäjän terrorismia tukevien maiden listalle. Asiasta kertovat lähteisiinsä pohjaten muun muassa Washington Post ja CNN.

Zelenskyi esitti pyyntönsä johtajien välisen tuoreen puhelinkeskustelun yhteydessä. Washington Postin lähteiden mukaan Biden ei sitoutunut puhelun aikana tarttumaan mihinkään yksittäisiin toimiin.

Yhdysvallat ei ole aiemmin halunnut lisätä Venäjää listalle, jolla on nykyisellään Pohjois-Korea, Syyria, Kuuba ja Iran. Kylmän sodankaan aikana maa ei päätynyt lisäämään Neuvostoliittoa listalle, vaikka se tuki terroristisiksi koettuja ryhmiä 1970- ja 1980-luvuilla

Yhdysvallat syvästi huolissaan Jerusalemin yhteenotoista, joissa loukkaantui yli 150 ihmistä

Yhdysvallat on syvästi huolissaan Jerusalemin yhteenotoista, joissa loukkaantui yli 150 ihmistä. Israelin poliisi otti perjantaina yhteen palestiinalaisten mielenosoittajien kanssa Jerusalemin al-Aqsan moskeijalla.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan Yhdysvallat kehottaa kaikkia osapuolia pidättyväisyyteen sekä välttämään provosoivia tekoja ja retoriikkaa. Lisäksi palestiinalaisia ja Israelin viranomaisia kehotetaan yhteistyöhön jännitteiden liennyttämiseksi.

Väkivaltaisuudet Israelissa ja miehitetyllä Länsirannalla ovat kiihtyneet viime viikkoina, kun samaan aikaan vietetään kristittyjen pääsiäistä, juutalaisten pesah-juhlaa sekä muslimien pyhää kuukautta ramadania. (Lähde: AFP)

Florida murskasi Winnipegin, suomalaiset jäivät pisteittä

Jääkiekon NHL:ssä itäisen konferenssin kärkijoukkue Florida Panthers pöllytti Winnipeg Jetsiä maalein 6–1. Floridan ykkösnimi oli sarjan pistepörssin kakkosnimi Jonathan Huberdeau, joka hurjasteli tehot 2+1. Huberdeau on nyt tehnyt tehot 30+78.

Myös Floridan Claude Giroux tehtaili kovat tehot syöttämällä kolme osumaa. Floridan kaikki kolme suomalaista keskushyökkääjää, Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen jäivät ottelussa pisteittä.

Yön toisessa ottelussa New York Islanders voitti Montreal Canadiensin 3–0. NHL:n parhaimpiin maalivahteihin kuuluva Montrealin Carey Price pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa toivuttuaan loukkaantumisesta.