CNN: Miten Moskva-laivan uppoaminen vaikuttaa Venäjän hyökkäykseen?

Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva Moskvan uppoamisella voi olla vaikutuksia venäläisjoukkojen moraaliin, yhdysvaltalaisen Institute for the Study of War (ISW) -ajatushautomon analyytikot arvioivat.

Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Yhdysvaltain puolustusministeriön lähteet vahvistivat eilen, että Ukrainan joukot upottivat Moskva-aluksen. Venäjä taas on pysynyt väitteissään, joiden mukaan uppoamisen aiheutti laivalla syttynyt tulipalo. Institute for the Study of Warin analyytikoiden mukaan molemmat selitykset herättävät kysymyksiä Venäjän taistelukyvystä.

USA:n puolustusministeriö: Ukrainan ohjukset upottivat Moskva-laivan

CNN:n haastattelema entinen Yhdysvaltain merivoimien kapteeni Carl Schuster toteaa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin lupasi 10 vuotta sitten palauttaa Venäjän laivaston toimintakyvyn ja moraalin.

Schusterin mukaan näyttää siltä, ettei Putin ole kyennyt pitämään lupauksiaan millekään Venäjän asevoimien sektorille.

ISW:n analyytikoiden mukaan Moskvan uppoamisella ei kuitenkaan ole suurta vaikutusta Venäjän hyökkäyssodan etenemiseen. Moskvaa käytettiin lähinnä ohjusiskujen tekemiseen, ja tähän tarkoitukseen Venäjällä on paljon muutakin kalustoa.

Tästä huolimatta Moskvan upottaminen luultavasti pakottaa Venäjän siirtämään laivojaan kauemmas Ukrainan alueilta ja tehostamaan ilmatorjuntaansa.

Venäjä ei ole kertonut, montako sen sotilasta menehtyi laivan upotessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka