Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokapinan mielenosoittajat tukkivat liikennettä Pariisissa ja Lontoossa

Useat sadat Extinction Rebellion- eli Elokapina-liikkeen ilmastoaktivistit tukkivat lauantaina keskeisiä teitä Pariisin ja Lontoon keskustoissa.

Pariisissa mielenosoittajat valtasivat keskeisestä reitistä 300 metrin pituisen osuuden ja estivät liikennettä heinäpaaleilla ja betoniesteillä. Lontoossa tuhannet mielenosoittajat kokoontuivat Marble Arch -liikenneympyrään vaatimaan fossiilisista polttoaineista luopumista. Muutama Lontoon mielenosoittaja liimasi itsensä kiinni limusiiniin.

Lontoon poliisin mukaan mielenosoituksesta syntyi merkittävä liikennehäiriö. Poliisi otti kiinni kuusi mielenosoittajaa.

Pariisissa mielenosoittajat ilmoittivat jatkavansa protestia maanantaihin asti. Mellakkapoliisi seurasi mielenosoitusta, mutta ei puuttunut siihen.

Ilmastomielenosoittajat ovat aktivoituneet Britanniassa sen jälkeen kun hallitus esitteli uuden energiastrategiansa, joka korostaa uusiutuvaa energiaa ja ydinvoimaa, mutta kasvattaa myös Pohjanmeren öljyn tuotantoa.