Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääsiäisen paluuliikenne käynnistynyt hyvin rauhallisesti, huomisesta odotetaan myös maltillista

Pääsiäisen paluuliikenteen odotetaan sujuvan kaikkiaan rauhallisesti, arvioidaan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta.

Tänään liikenne on sujunut tavallisen sunnuntailiikenteen tapaisesti, eikä jonoutumisia tai liikenteen hidastumisia ole näkynyt illankaan aikana.

– Verrataan sunnuntain kaupassakäyntiliikenteeseen. On ollut varsin rauhallinen päivä liikenteessä, ja kelihän on ollut myös pääsääntöisesti oikein mainio, joten siitäkään johtuvia haittoja ei liikenteessä ole ollut, liikenneoperaattori Erno Hakanen kertoo STT:lle.

Huomisesta paluuliikenteestä odotetaan myös maltillista. Liikennehuippua ennustetaan iltapäivälle, aina puolestapäivästä eteenpäin ja Etelä-Suomessa jopa iltakahdeksaan asti. Etelä-Suomen teillä voi varautua mahdollisiin jonoutumisiin.

Tarkempaa arviota mahdollisesta ruuhkahuipusta ei kuitenkaan pysty antamaan, mutta suuria ruuhkia ei kuitenkaan odoteta.

– Se voi jakautua niin pitkälle ajalle, ja jos tänään osa menee (paluuliikenteessä) pois, se voi olla hyvin lyhyt huippu nähtävissä huomenna iltapäivän puolella, Hakanen arvioi.

Pääsiäisen menoliikenne sujui tieliikennekeskuksen mukaan maltillisesti, mikä näkyy luonnollisesti myös paluuliikenteessä. Lisäksi paluuliikenne voi jakautua useammalle päivälle. Myös sää suosii autoilijoita.

– Uskoisin, että huomisestakin kehkeytyy varsin rauhallinen päivä, Hakanen sanoo.