Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moskovan pormestari: Jopa 200 000 moskovalaista voi menettää työnsä ulkomaisissa yrityksissä pakotteiden vuoksi

Noin 200 000 ulkomaalaisille yrityksille työskentelevää moskovalaista saattaa menettää työnsä Venäjälle asetettujen pakotteiden vuoksi, arvioi Moskovan pormestari Sergei Sobjanin blogipäivityksessään. Pakotteita on asetettu Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan takia.

Viranomaiset ovat pormestarin mukaan hyväksyneet noin 38 miljoonan euron arvoisen ohjelman työllisyyden tukemiseksi Moskovassa. Kohteena ovat ensisijaisesti ne, joiden työnantajana olevat ulkomaiset yritykset ovat keskeyttäneet toimintonsa tai lähteneet Venäjältä.

Lukuisat pääosin länsimaiset yritykset ovat ilmoittaneet joko keskeyttävänsä toiminnan Venäjällä tai lähtevänsä maasta kokonaan sen jälkeen kun presidentti Vladimir Putin lähetti joukkonsa Ukrainaan helmikuun lopulla.

Sobjanin kertoi ohjelman auttavan yli 58 000:ta työnsä menettänyttä ihmistä. Heistä yli 12 000 koulutetaan uudelleen. Ihmisiä aiotaan myös työllistää julkiselle sektorille.

Taloustieteilijät uskovat, että länsimaiden pakotteiden pahimpia vaikutuksia ei ole vielä nähty Venäjällä. He ovat ennustaneet maan syöksyvän syvään taantumaan.