Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian parlamentin määrä äänestää tänään, tutkitaanko Johnsonia parlamentin harhaanjohtamisesta – BBC: Ministerit yrittävät siirtää äänestystä

Britanniassa kansanedustajien on määrä tänään äänestää siitä, aloitetaanko parlamentissa virallinen tutkinta pääministeri Boris Johnsonin toimista. Mahdollisen tutkinnan tarkoituksena on selvittää, johtiko Johnson tahallisesti kansanedustajia harhaan niin kutsutussa partygate-kohussa.

Johnson sai viime viikolla sakot virka-asunnollaan koronarajoitusten aikaan järjestetyistä juhlista. Johnson on pyytänyt juhlia anteeksi ja kiistänyt johtaneensa parlamenttia tahallisesti harhaan, kun hän aiemmin kielsi rikkoneensa sääntöjä.

BBC:n mukaan Johnsonin hallinto pyrkii kuitenkin siirtämään äänestystä myöhemmäksi. Hallinnon ministerien mukaan äänestys tulisi järjestää vasta, kun sekä poliisin että Sue Grayn tekemä sisäinen tutkinta ovat valmistuneet.

Jos Johnsonin katsotaan tahallaan johtaneen parlamenttia harhaan, häntä voidaan vaatia eroamaan, minkä oppositio on jo tehnytkin. Ukrainan sota ja Johnsonin päättäväinen tuki hyökkäystä vastustavalle maalle on kuitenkin saanut monet aikaisemmin hänen eroaan vaatineista konservatiiveista palaamaan Johnsonin taakse ja toteamaan, ettei nyt ole oikea aika vaihtaa pääministeriä.