Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair luopuu maskipakosta lennoillaan – maskia käytettävä, jos kohde- tai lähtömaan viranomaiset sitä edellyttävät

Lentoyhtiö Finnair kertoo luopuvansa maskipakosta lennoillaan huhtikuun 25. päivästä lähtien. Yhtiön tiedotteen mukaan maskipakosta luovutaan, koska monet maat ovat purkamassa koronaviruspandemiaan liittyviä rajoituksia.

Yhtiön tiedotteen mukaan maskia edellytetään jatkossa matkustajilta ja henkilökunnalta ainoastaan, jos kohde- tai lähtömaan viranomaiset vaativat sitä. Matkustajat voivat yhä halutessaan käyttää maskia myös kaikilla lennoilla, Finnair sanoo.

– Lentokonetta pidetään alhaisen tartuntariskin ympäristönä muun muassa tehokkaan ilmanvaihdon vuoksi, Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola sanoo tiedotteessa.

– Henkilökohtaista lisäsuojaa haluava voi käyttää FFP2- ja FFP3-tyypin kasvosuojaimia, jotka tarjoavat tehokkaan suojan, vaikka muut koneessa olijat eivät käyttäisi maskeja.

Finnairin mukaan useat valtiot edellyttävät edelleen lentomatkustajien käyttävän maskia maihin saapuvilla tai maista lähtevillä lennoilla. Finnair on listannut omille sivuilleen 18 maata, jotka edelleen vaativat maskia lentomatkustajilta. Näitä ovat muun muassa Espanja, Italia, Kreikka, Ranska ja Turkki.

VR luopui maskisuosituksesta junissa

VR on luopunut junamatkustajille annetusta maskisuosituksesta. VR tviittasi asiaa koskevasta päätöksestään torstaina.

Kasvomaskeja on VR:n mukaan kuitenkin vielä ostettavissa junissa toistaiseksi.

VR on käyttänyt kauko- ja lähiliikenteen junissaan koronapandemian aikana sekä maskisuositusta että maskipakkoa.