Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Kokoomus kasvatti johtoaan suosituimpana puolueena

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa jälleen suosituimpana puolueena Helsingin Sanomien tuoreessa gallupissa. Kokoomus on nyt noussut selvästi suosituimmaksi puolueeksi 24,1 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus on noussut kuukausi sitten julkaistusta kyselystä 1,6 prosenttiyksikköä.

Toiseksi suosituin puolue on SDP 19,5 prosentin kannatuksella. Pääministeripuolueen kannatus on noussut viime kyselystä 0,6 prosenttiyksikköä.

Kolmannella sijalla jatkaa opposition perussuomalaiset 14,2 prosentilla.

Muista hallituspuolueista keskusta sai kannatusta 12,4 prosenttia, vihreät 9,0 prosenttia, vasemmistoliitto 8,1 prosenttia ja RKP 4,5 prosenttia.

Vihreiden kannatus HS:n kyselyssä on valahtanut alemmas kuin kertaakaan tämän hallituskauden aikana.

Helsingin Sanomien kyselyn toteutti Kantar TNS, ja siihen vastasi runsaat 2 600 ihmistä. Mielipidetiedustelussa kysyttiin, minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta vastaaja äänestäisi, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.