Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Satelliittikuvissa epäillään näkyvän joukkohautoja Mariupolin lähistöllä, HS-gallup: Kokoomus noussut selvästi suosituimmaksi puolueeksi, UPM:n ja Paperiliiton työriidan osapuolilta odotetaan vastauksia sovitteluesityksiin

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

UPM:n ja Paperiliiton työriidan osapuolilta odotetaan tänään vastauksia sovitteluesityksiin

UPM:n ja Paperiliiton työriidan osapuolilta odotetaan tänään vastauksia sovintoesityksiin. Sovittelija Leo Suomaa antoi torstaina sovintoehdotuksen koko työriidan ratkaisemiseksi.

Sovittelija on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesityksiin tänään kello 16. Esitykset on hyväksyttävä tai hylättävä yhtenä kokonaisuutena.

Suomaan viimeksi antamat sovitteluesitykset kattoivat neljä viidestä UPM:n toimialueesta, joilla neuvotteluja käydään. Paperiliitto hylkäsi nämä esitykset kiirastorstaina.

Paperiliiton lakko UPM:n tehtailla on jatkunut tammikuun alusta.

HS-gallup: Kokoomus noussut selvästi suosituimmaksi puolueeksi

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa jälleen suosituimpana puolueena Helsingin Sanomien tuoreessa gallupissa. Kokoomus on nyt noussut selvästi suosituimmaksi puolueeksi 24,1 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus on noussut viime kyselystä 1,6 prosenttiyksikköä.

Toiseksi suosituin puolue on pääministeripuolue SDP 19,5 prosentin kannatuksella. Kolmannella sijalla jatkaa opposition perussuomalaiset 14,2 prosentilla.

Helsingin Sanomien kyselyn toteutti Kantar TNS, ja siihen vastasi runsaat 2 600 ihmistä. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Viikko viilenee perjantain jälkeen

Lämmin viikko viilenee lauantaina, mutta tänään perjantaina lämmintä ilmaa riittää vielä maan lounaisosiin, kertoo Ilmatieteen laitos.

Myös maan etelä- ja keskiosissa on tänään meteorologin mukaan vuodenaikaan nähden lämmintä, sillä lämpötila nousee 15 asteen tienoille.

Lauantaina viilenevä ilma tuo mukanaan paikoittain kuurosateita.

Tulvavaroitus on voimassa Manner-Suomen kaikissa rannikkomaakunnissa, Etelä-Karjalassa sekä lisäksi neljässä sisämaan maakunnassa.

Tulvavaroitukset jatkuvat joissain maakunnissa myös viikonlopun yli.

Satelliittikuvissa epäillään näkyvän joukkohautoja Mariupolin lähistöllä, arvioiden mukaan haudoissa jopa 9 000 siviilin ruumiit

Ukrainassa Mariupolin läheltä Manhushista otetuissa satelliittikuvissa näkyy rivimuodostelmia, joita epäillään joukkohaudoiksi. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Kuvat ottaneen yhdysvaltalaisen satelliittiyhtiö Maxarin mukaan hautojen määrä on lisääntynyt paikalla maaliskuun puolestavälistä lähtien. BBC ei ole pystynyt vahvistamaan kuvia.

Mariupolin kaupunginvaltuusto on arvioinut Telegram-viestipalvelussa, että Manhushin joukkohaudoissa voi olla jopa 3 000–9 000 siviilin ruumiit, kertoo Ukrainan uutistoimisto Ukrinform.

Huumekaupasta epäilty Hondurasin entinen presidentti luovutettiin Yhdysvaltoihin

Hondurasin entinen presidentti Juan Orlando Hernandez on luovutettu Yhdysvaltoihin torstaina huumekauppaoikeudenkäynnin takia.

Hänen epäillään avustaneen satojentuhansien kokaiinikilojen salakuljettamisessa Yhdysvaltoihin lähes 20 vuoden aikana.

Vuodesta 2014 Hondurasin presidenttinä toiminut Hernandez päätti toisen presidenttikautensa tammikuussa 2022. Hernandez pidätettiin Hondurasissa helmikuun puolivälin jälkeen Yhdysvaltain luovutuspyynnön vuoksi. (Lähde: AFP)

Saksalaismies nimetty viralliseksi epäillyksi Madeleine McCannin katoamistapauksessa

Saksalaismies on nimetty Portugalin viranomaisten pyynnöstä viralliseksi epäillyksi Madeleine McCannin katoamistapauksessa, kertoi portugalilainen syyttäjänvirasto eilen.

Saksan poliisi kertoi jo vuonna 2020, että se uskoo parhaillaan vankilatuomiota Saksassa istuvan epäillyn tappaneen McCannin.

Brittiläinen Madeleine McCann katosi perheensä lomamatkan aikana Portugalin Algarvessa vuonna 2007. Hän oli tuolloin kolmevuotias. (Lähde: AFP)

Carolinan Teräväinen ja Floridan Barkov osuivat ylivoimalla

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen nappasi 1+1-tehot joukkueensa voittaessa Winnipeg Jetsin 4–2. Sebastian Aho antoi Teräväisen ylivoimamaaliin johtaneen syötön. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 20 kertaa.

Florida Panthers voitti kotiottelunsa Detroit Red Wingsiä vastaan lopputuloksella 5–2. Floridan Aleksander Barkov osui ensimmäisen erän lopulla ylivoimalla.

New Jersey Devilsin Janne Kuokkanen sai syöttöpisteen joukkueensa toisesta maalista Buffalo Sabresia vastaan, mutta ottelu päättyi Buffalon 5–2-voittoon.

Burnleylle elintärkeä voitto, Southampton kaatui kotona

Jalkapallon Englannin Valioliigassa torstain ainoassa ottelussa Burnley voitti Southamptonin 2–0. Voitto oli Burnleylle elintärkeä, sillä joukkue kamppailee tiukasti putoamista vastaan.

Burnleyn 1–0-voittomaalin viimeisteli 12. minuutilla Connor Roberts, ja loppunumerot sinetöi hetkeä ennen taukoa Nathan Collins.

Ottelu oli Burnleylle toinen sen jälkeen, kun 10 vuotta joukkuetta valmentanut Sean Dyche sai potkut. Uuden päävalmentajan Michael Jacksonin saldo on nyt voitto ja tasapeli.

Voiton myötä Burnley nousi pisteen päähän Evertonista, joka on sarjataulukossa viimeisellä säilyjän paikalla. (Lähde: AFP)