Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies kiihdytti jalkakäytävälle yrittäen ajaa toisen miehen päälle Helsingin Kalliossa – hovioikeus katsoi teon olleen törkeä ja kovensi tuomiota

Helsingin hovioikeus on koventanut Kallion yliajoyrityksestä tuomitun 30-vuotiaan miehen rangaistusta.

Miehen syyksi luettiin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeän pahoinpitelyn yritys. Hänet tuomittiin vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Mies törmäsi vuonna 2017 kahteen pysäköitynä olleeseen autoon ja jatkoi ajoaan niin, että jalkakäytävällä olleet ihmiset joutuivat väistämään. Kaahausta edelsi riitatilanne tuomitun ja jalkakäytävällä olleen toisen miehen välillä.

Aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa mies oli tuomittu liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeudesta poiketen hovioikeus katsoi, että ajamalla yllättäen ja vauhtia kiihdyttäen kapealle jalkakäytävälle mies aiheutti vakavan vaaratilanteen ja syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hovi katsoi, että myös pahoinpitelyn yritys oli tuomittava törkeänä. Tuomion mukaan miehen täytyi ymmärtää, että jos hän olisi törmännyt autollaan toiseen mieheen, tämä olisi saanut vakavia tai hengenvaarallisia vammoja.

Hovin mukaan tuomittu yritti tahallisesti törmätä mieheen, jonka kanssa hänellä oli aiemmin ollut riitaa.

– Tilanne on ollut niin nopea, että on ollut sattumanvaraista, että (jalkakäytävällä ollut mies) on ehtinyt väistää autoa pysäköityinä olleiden ajoneuvojen väliin, perustelee hovi tuomiotaan.

Hovioikeus antoi tuomionsa huhtikuun alussa.