Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mariupolin viimeisten puolustajien tukikohtaa pommitetaan edelleen koko ajan, Blinkenin vierailusta ei ole päivän aikana kuultu mitään

Ukrainassa viikkokausia piiritettynä olleen Mariupolin satamakaupungin asukkaiden kärsimysnäytelmä jatkui edelleen ortodoksisena pääsiäisenä sunnuntaina, kun jälleen yksi yritys evakuoida asukkaita epäonnistui.

Ukrainan varapääministerin Iryna Verestshukin mukaan evakuointia yritetään uudelleen maanantaina, kertoi yleisradioyhtiö BBC.

Suunnitelmana oli kuljettaa lapset, naiset ja vanhukset turvaan kaupungista läheiseen Zaporizhzhjaan. Veresthsukin mukaan Venäjä romutti suunnitelman yrittämällä avata omia reittejään, jotka olisivat johtaneet venäläisten hallussa oleville alueille.

YK ja Punainen Risti ovat vaatineet taistelujen välitöntä lopettamista Mariupolissa evakuointeja varten.

Azovstalin terästehdaskompleksin alueelle vetäytyneet satamakaupungin viimeiset puolustajat kertoivat omalla Telegram-tilillään Venäjän jatkavan edelleen terästehdasalueen tulittamista ja pommittamista. Tehdasalueen suojiin on paennut myös sadoittain siviilejä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi aikaisemmin tällä viikolla, että iskut terästehdasalueelle lopetetaan ja alue saarretaan täysin.

Blinkenin vierailu mediapimennossa

Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin oli määrä vierailla Kiovassa sunnuntaina. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi jo lauantaina, että Blinkenin lisäksi Kiovaan olisi saapumassa puolustusministeri Lloyd Austin.

Päivän aikana vierailusta ei kuitenkaan kuultu mitään. Yleensä näin korkean tason vierailuista ei turvallisuussyistä kerrota etukäteen. Valkoinen talo ei sunnuntaina suostunut kommentoimaan asiaa mitenkään.

Kyseessä olisi Yhdysvaltain ensimmäinen virallinen vierailu Ukrainaan sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan kaksi kuukautta sitten.

Zelenskyi kertoi, että hän toivoo saavansa Yhdysvalloilta lisää raskaita aseita ja uusia kehittyneempiä puolustusjärjestelmiä maan etelä- ja itäosiin, missä on ollut käynnissä raskaita taisteluita.