Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raakaöljyn hinta painui alle 100 dollariin tynnyriltä – myös pörssit laskusuunnassa

Raakaöljyn hinta on painunut pitkästä aikaa alle 100 dollariin tynnyriltä. Pohjanmeren Brent-laadun hinta laski alkuillan aikana 99,63 dollariin. Yhdysvaltain viitelaadun WTI:n hinta oli 95,67 dollaria.

Kummankin laadun hinta putosi tämän päivän kuluessa noin 6,50 dollaria perjantaista. Sekä Brent että WTI piipahtivat 100 dollarin alla 11. huhtikuuta, mutta muuten niiden hinta on pysytellyt viime ajat 100 dollarin yläpuolella.

Myös pörssit ovat olleet tänään alamäessä. Helsingin pörssi sulkeutui 2,3 prosenttia miinuksella. Lontoossa mentiin 1,9 prosentin, Frankfurtissa 1,2 prosentin ja Pariisissa 2,0 prosentin alamäkeä.

New Yorkin pörssissä sekä Dow Jones että S&P 500 olivat taantuneet noin prosentin verran. Nasdaq-pörssi oli 0,2 prosenttia miinuksella.

Pörssikurssien valahtaminen alkoi Aasiasta, jossa Hongkong painui 3,7 prosenttia ja Shanghain pörssi 5,1 prosenttia.

Öljyn kysyntä voi romahtaa Kiinassa

Öljyn hinnan ja pörssikurssien putoamisen taustalla ovat Kiinan koronasulut ja Yhdysvaltojen mahdolliset koronnostot, jotka huolettavat sijoittajia.

Kiina kamppailee saadakseen koronaviruksen leviämisen hallintaansa. Maan suurin kaupunki Shanghai on ollut suljettuna tartunta-aallon vuoksi jo viikkoja. Kiinan koronatilanne ei vaikuta kääntyvän parempaan suuntaan, ja tilanteen on varoitettu voivan jatkua synkkänä.

Öljymarkkinoilla ennakoidaan, että koronasulut voivat romahduttaa öljyn kysynnän Kiinassa.