Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Kroatian ulkoministeri kertoi Twitterissä joutuvansa punastumaan presidenttinsä Nato-puheista

Kroatian ulkoministeri Gordan Grlić-Radman kertoo Twitterissä punastuvansa presidenttinsä Nato-puheista. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Tiistaina Kroatian presidentti Zoran Milanović uhkasi maan estävän Suomen ja Ruotsin jäsenyyden puolustusliitossa jos Bosnia-Herzegovinan vaalilakia ei ole muutettu ennen sitä. Milanović vaatii Bosnian kroaateille oikeutta valita oma edustajansa.

Ulkoministeriö kertoi jo aiemmin Twitter-tilillään Kroatian ulkoministerin vahvistaneen ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.), että Kroatia tukee Naton avointen ovien politiikkaa ja jos Suomi päättäisi hakea jäsenyyttä, Kroatian hallitus ja parlamentti olisivat liittymisen puolella.

Iltalehti kertoi Grlić-Radmanin sanoneen nyt Twitter-viestissä, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys tulisi erottaa Bosnian ja Hertsegovinan pyrkimyksistä kohti EU:n ja Naton jäsenyyttä.

– Tämä on jälleen tilanne, jossa me joudumme punastumaan presidenttimme lausuntojen vuoksi samalla tavalla kuin silloin, kun Itävallan ja Bulgarian lähettiläät kutsuttiin keskustelemaan, Grlić-Radman toteaa.

Itävalta ja Bulgaria kutsuivat viime vuonna Kroatian suurlähettiläät keskusteluun presidentin puheiden vuoksi.

Ulkoministeri kertoi Twitterissä myös käyneensä keskustelut Haaviston ja Ruotsin ulkoministeri Ann Linden kanssa ja vahvisti, että valtio tukee Naton avoimien ovien politiikkaa.