Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläisiä panssarivaunuja piinaa "vieteriukkoilmiö" – CNN: tällaista tuhoa tekee sokkiaalto

Britannian puolustusministeri Ben Wallace arvioi alkuviikosta, että Venäjän armeija olisi menettänyt jo 580 panssarivaunua helmikuun lopulla alkaneen Ukrainan sodan aikana.

CNN:n mukaan venäläiset panssarivaunut kärsivät Ukrainan tulituksen lisäksi viasta, jonka länsimaiden armeijat ovat tienneet vuosikymmeniä ja jota kutsutaan "jack-in-the-box-ilmiöksi". Ilmiö on saanut nimensä lelusta, jonka hahmo ponnahtaa ulos laatikosta vieterin avulla.

Panssarivaunujen ongelma liittyy ammusten säilytykseen. Toisin kuin länsimaisissa tankeissa, venäläisten tankkien tykkitorneissa on useita ammuksia.

CNN:n mukaan tämä tekee niistä erittäin haavoittuvia. Nimittäin jopa epäsuora osuma voi käynnistää ketjureaktion, joka räjäyttää tankin koko ampumavaraston. Niissä on jopa 40 ammusta.

Tästä syntyvä sokkiaalto voi räjäyttää tankin tykkitornin "taivaan tuuliin" - jopa kaksikerroksisen rakennuksen korkeudelle.

Juttua korjattu klo 8.46, käännösvirhe "kuoria" vaihdettu sanaksi "ammuksia".