Britannian puolustusministeri: "Putin julistaa sodan voitonpäivänä"

Britannian puolustusministeri Ben Wallace on sanonut BBC Radio 4:n Today-ohjelmassa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tarvitsee lisää resursseja Ukrainaan. Wallace arvioi Putinin siksi julistavan sodan Ukrainalle toukokuun 9. päivänä. Arvio perustuu Britannian armeijan tiedustelutietoihin.

– Putinin on myönnettävä "erikoisoperaation" muuttuminen sodaksi, jotta hän voi määrätä lisää venäläisiä tarttumaan aseisiin ja liikekannalle. Putin ei voi sanoa olleensa erikoisoperaation suhteen väärässä, mutta hän voi pelastaa kasvonsa syyttämällä muita ja kertomalla henkilökohtaisesti lisäävänsä voimankäytön määrää Ukrainassa, sanoi Wallace.

Wallacen mukaan Putinin on havaittu tekevän taustatyötä tulevalle sodanjulistukselle, joka Venäjän johtajan on luontevinta ajoittaa samalle päivälle, jolloin maassa juhlitaan Saksan antautumista toisessa maailmansodassa 77 vuotta sitten.

Britannian puolustusministeri vakuutti BBC:n radio-ohjelman kuuntelijoille, ettei Putinin viime päivien lausunnoista kannata olla liian huolestunut. Putin on muun muassa uhannut salamannopeilla kostoiskuilla niitä valtioita, jotka yrittävät puuttua tapahtumiin Ukrainassa.

Ben Wallace vakuutti, että Britannian johto ottaa Putinin puheet vakavasti, mutta ei anna minkäänlaisen pelottelun vaikuttaa brittien päätöksiin.

Putin on ollut närkästynyt Britannian antamasta tuesta Ukrainalle ja brittihallituksen lausunnoista. Suhteet eivät ainakaan lämmenneet, kun Britannian ulkoministeri Liz Truss kutsui aiemmin tällä viikolla Putinia "roistoksi" ja toivoi Venäjän johdolta "edes jollakin tavalla rationaalista käytöstä".

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka