Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Ulkoministeriössä on jo alettu valmistella Nato-hakemukseen johtavaa selontekoa

Ulkoministeriössä on jo alettu valmistella Nato-hakemukseen johtavaa selontekoa tai tiedonantoa, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan ministeriössä on luonnosteltu asiakirjaa, joka on todennäköisesti alle viisi sivua pitkä.

Siinä käydään läpi syitä, miksi Suomi hakee Naton jäseneksi. Siihen saatetaan kirjata myös hakemukseen liittyviä riskejä.

Selonteko annettaisiin eduskunnalle sen jälkeen, kun presidentti Sauli Niinistön johtama hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt Nato-hakemuksen jättämisestä.

Eduskunnalla on parhaillaan käsittelyssä ajankohtaisselonteko, jossa käsitellään Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ympäristön muutosta, joka tapahtui kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta voisi tehdä päätöksen Nato-hakemuksen jättämisestä riippumatta eduskunnan käsittelyaikataulusta. Valtiojohto on kuitenkin pitänyt tärkeänä, että eduskunta saa muodostaa kantansa rauhassa.