Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalainen palkkasoturi ja entinen merijalkaväen sotilas tapettiin Ukrainassa: "Hän halusi osallistua" – USA:n ulkoministeriö vaikenee tapahtuneesta

Yhdysvaltalainen palkkasoturi ja merijalkaväen entinen sotilas on kuollut Ukrainassa taistelussa Venäjän joukkoja vastaan. Menehtyneen Willy Joseph Cancelin perhe vahvistaa asian uutiskanava CNN:lle.

22-vuotias Cancel tapettiin maanantaina. Hän työskenteli yksityisen sotilasyrityksen leivissä, ja hänen ryhmänsä oli monikansallinen.

– Hän halusi osallistua, koska uskoi siihen, minkä puolesta Ukraina taisteli, Cancelin äiti Rebecca Cabrera kertoi CNN:lle.

Äidin ja muun perheen surua lisää se, ettei Cancelin ruumista ole löydetty. Cancel oli naimisissa ja seitsemän kuukauden ikäisen lapsen isä.

USA:n ulkoministeriö kertoo olevansa tietoinen tapahtuneesta ja seuraavansa tilannetta. Muutoin se ei kommentoi Cancelin tapausta.

Ukrainan puolustusministeriön luoma erikoisyksikkö, International Legion, on tarkoitettu ulkomaalaisille, jotka haluavat liittyä taisteluun Venäjää vastaan.

Maaliskuun alkupuoleen mennessä yli 20 000 vapaaehtoista taistelijaa 52 maasta oli ilmaissut halunsa liittyä yksikköön, kertoo CNN.