Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittitiedustelu: Venäjä on joutunut yhdistämään ja uudelleensijoittamaan joukkojaan koillisessa Ukrainassa epäonnistumisten seurauksena – "Monet näistä yksiköistä kärsivät todennäköisesti heikentyneestä moraalista"

Ison Britannian puolustuministeriö julkaisi tänä aamuna tuoreimman tiedusteluraporttinsa Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa.

Raportin mukaan Venäjä pyrkii tällä hetkellä korjaamaan käynnissä olevaa hyökkäystään keskittämällä maantieteellisesti taisteluvoimaansa, lyhentämällä huoltoyhteyksiään ja yksinkertaistamalla komentoporrastaan.

– Venäjän asevoimilla on edelleen suuria haasteita. Se on joutunut yhdistämään ja sijoittamaan uudelleen sen Koillis-Ukrainassa heikentyneet ja erillään olevat yksiköt epäonnistuneiden etenemisyritysten seurauksena. Monet näistä yksiköistä kärsivät todennäköisesti heikentyneestä moraalista, raportissa kerrotaan.

Venäjän taktisessa yhteistoiminnassa on brittitiedustelun mukaan edelleen puutteita. Yksikkötason taitojen puute ja epäjohdonmukainen ilmatuki ovat johtaneet tilanteeseen, jossa Venäjän armeija ei ole kyennyt hyödyntämään joukkojensa määrää täysimääräisesti paikallisista parannuksista huolimatta.