Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neste kauppaa United Airlinesille uusiutuvaa lentopolttoainetta

Neste ja amerikkalainen lentoyhtiö United Airlines ovat solmineet sopimuksen uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksista. United voi sopimuksen myötä ostaa 160 000 tonnia Nesteen uusiutuvaa polttoainetta seuraavan kolmen vuoden aikana Amsterdamin Schipholin lentokentällä ja mahdollisesti myös muilla lentoasemilla.

Unitedista tulee ensimmäinen amerikkalainen lentoyhtiö, joka on tehnyt kansainvälisen ostosopimuksen uusiutuvasta lentopolttoaineesta.

Ensimmäisenä sopimusvuonna Neste toimittaa Unitedille 7 500 tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta ja Unitedilla on toisena vuonna oikeus ostaa 60 000 ja kolmantena 90 000 tonnia Amsterdamista tai muualla sijaitsevilta lentoasemilta.

Neste aikoo ensi vuoden loppuun mennessä kasvattaa tuotantokapasiteettiaan niin, että se voi tuottaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta.

Uusiutuva lentopolttoaine vastaa suorituskyvyltään fossiilista lentopolttoainetta, mutta sen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi. Neste laskee, että sen uusiutuva lentopolttoaine voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Polttoaine valmistetaan uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä.