Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naton pääsihteeri sanoo, ettei Turkki estä Suomen Nato-jäsenyyttä

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vakuuttaa, että Turkki ei estä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Hän kertoo olleensa yhteydessä Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusogluun. Stoltenberg sanoo Turkin tehneen selväksi, ettei se aio estää jäsenyyttä.

Stoltenberg sanoi, että Nato etsii tapoja tarjota turvatakuita Suomelle ja Ruotsille jäsenyyden hakemisen ja vahvistamisen väliselle ajanjaksolle. Tämä voisi sisältää Naton läsnäolon vahvistamista alueella.

Stoltenberg yhdistää Suomen ja Ruotsin mahdollisen liittymisen Natoon Ukrainan sotaan ja Venäjän aggressioon. Hän sanoo, että Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon olisi historiallinen hetki, joka osoittaisi, että Naton ovi on auki ja ettei aggressio kannata.

Stoltenberg puhui lehdistölle Berliinissä etäyhteyden avulla.

Saksan ulkoministeri: Nato-maat valmiita antamaan Ukrainalle aseellista apua niin kauan kuin on tarpeen

Sotilasliitto Naton jäsenmaat ovat valmiita antamaan Ukrainalle aseellista apua niin kauan kuin on tarpeen, sanoi Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock Naton kokouksessa Berliinissä tänään.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba puolestaan kiitti Saksaa asetoimituksista. Saksa on lisäämässä raskaan aseistuksen toimittamista Ukrainaan. Saksasta lähtee Ukrainaan seitsemän tela-alustaista haupitsia.

Kuleba huomautti myös, että Saksa on kouluttanut ukrainalaisia sotilaita käyttämään tykistöjärjestelmää. Berliinin-vierailun aikana Kuleba luonnehti hetkeä historialliseksi maiden välillä, koska pian Saksa luovuttaa ensimmäiset raskaat aseet Ukrainaan.