Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan joukot saavuttivat Venäjän rajan Harkovan pohjoispuolella – tykit eivät enää yllä kaupunkiin

Ukrainan vastahyökkäys Harkovan kaupungin pohjoispuolella on useiden lähteiden mukaan edennyt paikoin jo Venäjän rajalle saakka. Muun muassa BBC:n ja Reutersin mukaan Ukrainan viranomaiset ovat julkaisseet kuvia ja videoita, joissa paikallisen aluepuolustusprikaatin sotilaita poseeraa maiden välisellä rajalla.

Harkovan alueen kuvernööri Oleh Sinegubov sanoi viestipalvelu Telegramissa julkaisemassaan viestissä sotilaiden pystyttäneen paikalle rajapylvään.

BBC kertoo Venäjän siirtäneen juuri perustettuja joukkoja niin kutsutuista Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloista Harkovan alueelle. Ajatushautomo Institute for the Study of Warin mukaan tämä on yksi osoitus Venäjän omien reservien hupenemisesta.

Ukrainalaiset ovat vallanneet laajoja alueita Harkovan pohjoispuolelta viimeisen viikon aikana estäen Venäjän mahdollisuuden iskeä kaupunkiin tykistöllä. Harkovaa on tulitettu lähes tauotta hyökkäyksen alkupäivistä lähtien.

Harkova on Ukrainan toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee vain noin 30 kilometrin päässä Venäjän rajasta maan koillisosassa.