Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies yritti lyödä poliisia veitsi kädessään – hovi lievensi tuomion murhan yrityksestä törkeän pahoinpitelyn yritykseksi

Itä-Suomen hovioikeus lievensi perjantaina tuomiota jutussa, jossa mies yritti lyödä poliisia veitsi kädessään.

Kyse oli tapahtumista Kouvolassa lokakuussa 2021. Mies soitti hätäkeskukseen uhaten, että tappaa autonsa anastajan. Kun poliisipartio meni paikalle ja oli laittamassa miestä poliisiautoon, mies yritti lyödä toista heistä. Kädessään hänellä oli keittiöveitsi.

Kymenlaakson käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli murhan yritys ja tuomitsi miehen siitä ja muista rikoksista yhteensä 7,5 vuoden vankeuteen. Hovioikeus piti kuitenkin mahdollisena, että mies oli kertomansa mukaisesti yrittänyt lyödä poliisia nyrkki edellä niin, että veitsen terä oli poliisiin nähden poikittain.

– (Hän) ei siten ole yrittänyt lyödä (poliisia) veitsellä sen terävä kärki edellä eikä hän myöskään ole tehnyt veitsellä (poliisin) pään tai kaulan alueelle kohdistuvaa viiltoliikettä, hovioikeus sanoi tuomiossaan.

Hovioikeus katsoi, että miehellä ei ollut myöskään tarkoitusta vahingoittaa poliisia vakavasti, eikä poliisin kuolemaa voitu pitää veitseniskun todennäköisenä seurauksena. Näin ollen se tuomitsi Martti Paavo Juhani Kaupin, 42, muun muassa törkeän pahoinpitelyn yrityksestä kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.