Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mika Aaltola kommentoi suosiotaan presidenttigallupissa – "Vetää nöyräksi, selkeää analyysia ja kokemusta arvostetaan"

Ulkopoliittisen instituutin johtaja, professori Mika Aaltola on ollut tänä keväänä paljon esillä Ukrainan sotaan ja siihen kytköksissä olevissa asioissa. Aaltolaa on nähty televisiossa ja lehtien palstoilla niin paljon, että hänen nimensä lienee tuttu suurimmalle osalle kansasta.

Nyt suosio näkyy peräti gallupeissa tulevasta presidentistä. Ilta-Sanomien tuoreessa gallupissa jopa 32 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että he voisivat äänestää Aaltolaa vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Gallupin ykköstä, Olli Rehniä, kannatti 49 prosenttia vastaajista.

Aaltola kommentoi galluptulosta tuoreeltaan Twitterissä. Hän kuvailee tuloksen vetävän nöyräksi.

– Rehellistä skenaarioiden rakentamista, selkeää analyysiä ja kokemusta arvostetaan. Venäjä-näkemykseni tiedetään, joten eiköhän myös disinformaatiota ala satamaan, koska idänsuhteen suhmurointi on minulle terveen politiikan vastakohta.

Aaltola höysti twiittinsä klassikkoelokuva Mission: Impossiblen kansikuvalla. Kuvasta voinee tulkita, ettei presidenttikisaan lähteminen ole päällimmäisenä Aaltolan mielessä kansansuosiosta huolimatta.