Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi lisää kansainvälisiä sotilasharjoituksia loppuvuonna – puolustusministeri Kaikkosen mukaan tarkoitus on vahvistaa Suomen puolustuskykyä

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on tänään päättänyt kumppanimaiden kanssa tehtävästä täydentävästä koulutus- ja harjoitusyhteistyöstä loppuvuodelle, kertoo puolustusministeriö tiedotteessaan. Puolustusvoimien täydentävä suunnitelma sisältää kahdeksan uutta ja 12 muuttunutta tai osin uutta koulutus- ja harjoitustapahtumaa tai -kehystä.

– Läheisten kumppanien kanssa tehtävän täydentävän koulutus- ja harjoitustoiminnan keskeisenä tavoitteena on vahvistaa Suomen puolustuskykyä ja joukkojen läsnäolon myötä osoittaa konkreettisesti tukea Suomelle, Kaikkonen sanoo tiedotteessa.

Suomi päätti toukokuussa hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä, minkä jälkeen useat maat ovat ilmaisseet valmiutensa tukea Suomea.

Harjoitusyhteistyötä lisätään erityisesti Yhdysvaltojen, Britannian, Ruotsin, Ranskan, Saksan, Norjan sekä Naton ja JEF-maaryhmän kanssa. Puolustusministeriön verkkosivujen mukaan Britannian johtamaan JEF-maaryhmään kuuluvat Suomen lisäksi muut Pohjoismaat, Baltian maat sekä Hollanti.

Pääosin Suomen alueella

Pääosa harjoitustoiminnasta toteutetaan Suomen alueella mutta rajat ylittävän harjoitustoiminnan periaatteiden mukaisesti myös osin kumppanimaiden alueella, kansainvälisellä merialueella tai kansainvälisessä ilmatilassa. Osa tapahtumista on pitkäkestoisia.

Täydentävää koulutus- ja harjoitustoimintaa tehdään maa-, meri- ja ilmavoimien sekä erikoisjoukkojen kanssa.

Puolustusministeriön mukaan täydentävä koulutus- ja harjoitusyhteistyö parantaa Suomen valmiuksia Natoon liittymiseksi.