Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuorma-auto pudotti raitiotien ajolangat alas ja katkaisi liikenteen Helsingin Kaisaniemessä

Yksi jalankulkija loukkaantui lievästi, kun ajojohdin putosi hänen päälleen.

Helsingin keskustassa liikenne häiriytyi keskiviikkona iltapäivällä, kun raitiotien ajolangat putosivat laajalta alueelta alas Kaisaniemessä. Liikenne oli muutaman tunnin ajan kokonaan poikki Kaisaniemen ja Hakaniemen välillä.

Onnettomuus sattui Kaisaniemenkadun, Liisankadun ja Unioninkadun liikenneympyrän alueella. Onnettomuus aiheutti suuria häiriöitä myös koko Helsingin keskustan joukkoliikenteeseen.

Helsingin pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle, että ajolangat putosivat maahan, kun kuorma-auto osui niihin.

– Ilmeisesti jonkinlainen kuorma-auto on joko nosturilla tai kuormalavalla onnistunut vetämään ajolangat alas, päivystävä palomestari Ville Estlander kertoi.

Hänen mukaansa yksi jalankulkija loukkaantui lievästi, kun ajojohdin putosi hänen päälleen. Rytäkässä olisi voinut käydä pahemminkin, koska ajolangoissa oli niiden pudotessa vielä jännite, Estlander sanoi.

– Toki turvajärjestelmät katkovat jännitettä, mutta eivät täysin. Tilanne oli aluksi hyvinkin vaarallinen.

Langat putosivat poikkeuksellisen laajalta alueelta

Raitiotien ajolankojen putoaminen ei ole Helsingissä täysin poikkeuksellista. Estlanderin mukaan vastaavia onnettomuuksia sattuu muutamia vuosittain. Tällä kertaa langat putosivat tavallista laajemmalta alueelta.

– Yleensä nämä onnettomuudet eivät ole näin vakavia. Tässä sattui olemaan ajolankojen kannalta kyseessä iso risteys, jossa lähtee johtimia moneen suuntaan pitkillä kannatinväleillä, Estlander sanoi.

– Pienemmässä risteyksessä tulee ehkä johdin tai johdinpari alas, mutta nyt kannattimet hajosivat isolta alueelta.

Hälytys onnettomuudesta tuli puoli kahdentoista aikaan aamupäivällä, ja puoli kolmen aikaan Helsingin poliisi kertoi liikenteen palaavan jälleen normaaliksi. Korjaustyöt Liisankadun päässä jatkuivat kuitenkin arviolta yöhön asti, mikä aiheutti Kruununhaan suuntaan väliaikaisia liikennejärjestelyjä.