Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustajajuna törmäsi pakettiauton perävaunuun, kyydissä ollut mönkijä syttyi tuleen – Oulun ja Kemin välillä tapahtuneessa tasoristeysonnettomuudessa vältyttiin loukkaantumisilta

Oulun pohjoispuolella Iin ja Myllykankaan välillä tapahtui tänään iltapäivällä tasoristeysonnettomuus, jossa juna osui suurella nopeudella pakettiauton perävaunuun, jossa kuljetettiin kahta mönkijää. Junassa oli onnettomuushetkellä noin sata matkustajaa, mutta loukkaantumisilta säästyttiin, pelastuslaitokselta kerrotaan.

– Autolle ei käynyt mitään, se ehti hyvin junan alta pois. Mutta perävaunuun juna iski kovasti. Toinen mönkijä lensi 30 metriä sivuun ja toinen kulkeutui junan edessä ja syttyi vielä palamaan, päivystävä palomestari Jyri Jäntti Oulun pelastuslaitokselta kertoo STT:lle.

Perävaunu ja mönkijät tuhoutuivat onnettomuudessa. Myös junan veturi kärsi vahinkoja.

Veturinkuljettaja sa mmutti palon

Jäntti kehuu veturinkuljettajan esimerkillistä toimintaa tilanteessa.

– Kuljettaja oli reagoinut hyvin ja alkusammutti palon, Jäntti sanoo.

Mikäli paloa ei olisi nopeasti saatu sammutettua, vaarana olisi ollut sen leviäminen matkustajajunaan.

Pelastuslaitokselta kerrottiin iltakuuden jälkeen, että sähköradan mahdollisten vaurioiden tarkistaminen oli onnettomuuspaikalla yhä käynnissä. Ennen vaurioiden tarkistamista junaa ei voida siirtää paikalta. Onnettomuus tapahtui kolmen jälkeen iltapäivällä.

Onnettomuuspaikka oli vartioimaton tasoristeys. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Junia korvattiin linja-autoilla

Rautatieliikenne oli onnettomuuden takia keskeytettynä useita tunteja Oulun ja Kemin välillä.

Fintrafficin rataliikennekeskus kertoi vasta kello seitsemän jälkeen junaliikenteen voivan jatkua normaalisti. Ensimmäiset henkilöjunat, jotka pääsevät normaalisti kyseiseltä väliltä läpi, ovat intercityjunat 266 ja 37.

Yhteensä neljä henkilöjunaa korvattiin osamatkalta linja-autoilla onnettomuuden vuoksi. Fintrafficin mukaan junaliikenteessä on odotettavissa myöhästymisiä vielä muutaman tunnin ajan.