Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Muulle kunta-alalle voi syntyä perjantaina sopu, jos hallitus sitoutuu patoamaan hoitajaliittojen muita suuremmat palkkavaatimukset

Koko muulle kunta-alalle voi syntyä perjantaina sopu, jos maan hallitus sitoutuu patoamaan hoitajaliittojen muita suuremmat palkkavaatimukset, kertoi Helsingin Sanomat torstaina.

HS:n tietojen mukaan työnantajia edustava KT vaatii hallitusta takaamaan, ettei se lupaa hoitajille rahoja suurempaan palkkaohjelmaan kuin minkä muu kunta-ala on saamassa.

Hallituksessa KT:n vaatimusta on pidetty vaikeana, HS kertoo. Jos hallitus jollain tavalla julkisesti sitoutuisi suitsimaan hoitajien muita suuremmat palkkavaatimukset, siitä tulisi osapuoli työkiistassa.

HS:n mukaan sopu saattaa perjantaina syntyä, vaikkei työnantajapuoli saisi hallitukselta vaatimaansa tukea. Tällöin se menisi kuitenkin vielä järjestöjen hallintojen käsiteltäväksi.

Sopua on viime viikkojen ajan yritetty ilman hoitajaliittoja edustavaa neuvottelujärjestöä Sotea, joka vaatii muita aloja suurempaa palkkaohjelmaa.