Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuningattaren valtakautta juhlistettiin kiitosjumalanpalveluksessa, 96-vuotias Elisabet oli itse poissa kirkosta

Lontoossa St. Paulin katedraalin 16,5-tonninen kirkonkello kumahteli tänään kuningatar Elisabetin 70-vuotisen valtakauden kiitosjumalanpalveluksen päätteeksi. 96-vuotias kuningatar ei jaksanut itse osallistua tilaisuuteen, vaikka olikin mukana eilen alkaneissa juhlallisuuksissa.

Elisabetia edusti kirkossa hänen poikansa, Walesin prinssi Charles puolisonsa herttuatar Camillan kanssa.

Kuningattaren toinen poika, seksiskandaalin ryvettämä prinssi Andrew ei osallistunut jumalanpalvelukseen koronavirustartunnan vuoksi.

Kirkossa olivat myös muun muassa prinssi William puolisonsa herttuatar Catherinen kanssa sekä prinssi Harry vaimonsa herttuatar Meghanin kanssa.

Jumalanpalvelukseen osallistui yli 400 ihmistä. Kirkossa oli myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työntekijöitä, joita kiitettiin työstä koronaviruspandemian aikana.

Jumalanpalveluksessa luetut Raamatun otteet, rukoukset ja virret oli valittu niin, että ne kuvastaisivat kuningattaren "elämän mittaista omistautumista" työlleen.

Lauantaina on vuorossa Epsom Derby -laukkakilpailu, jota katsomaan Elisabet ei myöskään saavu. Sen sijaan hänen odotetaan seuraavan kilparatsastusta television välityksellä, kertoivat hovin edustajat perjantaina.

Maailman johtajat ovat lähettäneet kuningattarelle kasapäin onnitteluviestejä ja -tervehdyksiä. Oman onnittelunsa oli hoville muiden mukana toimittanut Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un.