Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat, CNN: Mariupolissa pula juomavedestä jo kriittisellä tasolla, Nigeriassa isku kirkkoon

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat

Kunta-alan työehtosopimusneuvotteluiden on määrä jatkua tänään aamupäivällä.

Neuvottelupöytään istuvat työntekijäpuolen neuvottelujärjestöt Julkisen alan unioni JAU ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko sekä työnantajapuolta edustava Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Viikkoja jatkuneissa neuvotteluissa päätetään muun muassa yli 420 000 kunta-alan työntekijän palkoista.

Virossa odotetaan Isänmaa-puolueen päätöstä hallitusneuvotteluista

Virossa odotetaan tänään tietoa siitä, aloittavatko reformipuolue, sosiaalidemokraatit ja Isänmaa-puolue neuvottelut uuden hallituksen muodostamisesta.

Reformipuoluetta edustava pääministeri Kaja Kallas potkaisi perjantaina hallituskumppani keskustapuolueen ulos hallituksesta. Samalla hän kutsui sosiaalidemokraatit ja Isänmaa-puolueen neuvotteluihin uudesta hallituksesta.

Sosiaalidemokraatit ovat omalta osaltaan hyväksyneet kutsun. Isänmaa-puolueen on määrä keskustella asiasta tänään, kertoi Viron yleisradioyhtiö ERR.

Isänmaa on saanut ehdotuksen hallituksen muodostamisesta myös keskustapuolueelta, joka ottaisi mukaan lisäksi kansalliskonservatiivisen Ekre-puolueen. (Lähde: BNS)

Ukrainan Zelenskyi vieraili sodan eturintaman tuntumassa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vieraili sunnuntaina ukrainalaisjoukkojen luona sodan eturintaman tuntumassa maan itäosissa, kerrotaan muun muassa presidentin kanslian sivuilla.

Presidentti vieraili Donetskin alueella Bahmutissa ja Luhanskin Lysytshanskissa. Zelenskyi matkusti myös Zaporizhzhjaan.

Venäjä on viime aikoina keskittynyt sotatoimiin Itä-Ukrainassa, mutta pääkaupungissa Kiovassa raportoitiin sunnuntaiaamuna Venäjän ohjusiskuja ensimmäistä kertaa yli kuukauteen.

CNN: Etelä-Ukrainan Mariupolissa pula juomavedestä jo kriittisellä tasolla

Etelä-Ukrainassa Mariupolin satamakaupungin pula juomavedestä on jo kriittisellä tasolla, kertoo kaupungin pormestarin avustaja uutiskanava CNN:n mukaan. Avustajan mukaan ihmiset joutuvat rekisteröitymään juomavettä saadakseen, minkä lisäksi vettä saa vain joka toinen päivä.

Taistelujen aiheuttamat vahingot kaupungin infrastruktuurille ovat olleet niin vakavat, ettei esimerkiksi sähköä, vesijohtovettä ja kaasua ole saatu palautettua.

Mariupol on tätä nykyä venäläisjoukkojen hallinnassa. Pormestarin avustajan mukaan miehittäjien tarjoama vesi ei sovellu käytettäväksi ilman keittämistä, mutta koska keittäminen ei onnistu kuin ulkona tulella, käyttävät paikalliset vettä sellaisenaan.

Kymmenien ihmisten pelätään kuolleen kirkkoiskussa Nigeriassa

Länsi-Afrikan Nigeriassa kymmenien ihmisten pelätään kuolleen räjähtein varustautuneiden hyökkääjien iskettyä katoliseen kirkkoon. Maan lounaisosassa Ondon osavaltiossa tehdyssä iskussa on lisäksi haavoittunut ihmisiä.

Iskusta ovat kertoneet maan hallinto ja poliisi, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoja kuolleiden lukumäärästä.

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen silminnäkijän mukaan iskussa olisi kuollut ainakin 20 ihmistä. Reuters, AP ja Wall Street Journal puolestaan kirjoittavat, että ainakin 50 ihmisen pelätään saaneen surmansa iskussa.

Iskun motiivista ei ole vielä selvyyttä, eikä yksikään ryhmittymä ole AFP:n mukaan kertonut olleensa iskun takana. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltain avointen mestaruus australialaiselle, suomalaisgolffari Castren jakaa 44. sijaa

Australian Minjee Lee on voittanut naisten golfin Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen. Viimeisen kierroksen päätteeksi Suomen Matilda Castren päätyi jakamaan 44. sijaa.

Leen yhteistulos oli 271 lyöntiä eli 13 lyöntiä alle parin. Toiseksi sijoittuneen, Yhdysvaltain Mina Harigaen tulos oli yhdeksän alle parin.

Castren käytti neljällä kierroksella yhteensä 292 lyöntiä eli hänen tuloksensa oli lopulta kahdeksan yli parin.

Tampa Bay taisteli viimeiseen minuuttiin asti ja pääsi kiinni ottelusarjansa ensimmäiseen voittoon

Yhdysvalloissa jääkiekon NHL:ssä Tampa Bay Lightning on ottanut New York Rangersia kiinni itälohkon loputtelusarjassa voittamalla kotiottelunsa maalein 3–2. Rangers johtaa yhä sarjaa voiton 2–1.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, ja toisen jakson päätteeksi Rangers oli päässyt 2–1-johtoon tekemällä kaksi ylivoimamaalia.

Vielä pelin viime minuuteilla ottelu oli tasalukemissa. Viimeisellä minuutilla Lightningin sankariksi nousi maalin laukonut Ondrej Palat.

Neljä voittoa kahminut joukkue etenee koko liigan loppuotteluun.