Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi miestä kohdisti pitkäaikaiseen kaveriinsa vakavaa väkivaltaa kesällä 2020 – hovioikeus kovensi tuomioita

Helsingin hovioikeus on koventanut kahden miehen saamia tuomioita pitkäaikaiseen kaveriinsa kohdistetuista väkivaltaisista teoista. Kaverusten välit olivat kiristyneet aiemmin.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehet joulukuussa 2020 muun muassa miespuoliseen uhriinsa kohdistetusta tapon yrityksestä ja törkeän kiristyksen yrityksistä seitsemän vuoden vankeuteen. Heidät tuomittiin myös törkeästä pahoinpitelystä.

Kesällä 2020 miehet pahoinpitelivät uhria useaan eri kertaan perusteinaan muun muassa perättömät velat, ja häntä ammuttiin poratulla starttipistoolilla. Uhri sai leikkaushoitoja vaativia vammoja.

Sekä syyttäjä että molemmat tuomituista valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjä vaati tuomioiden koventamista, miehet puolestaan sen keventämistä.

Helsingin hovioikeus päätyi torstaina antamassaan ratkaisussaan ankaroittamaan miesten saamia tuomioita. Esimerkiksi, kun käräjäoikeus katsoi osan teoista törkeäksi kiristyksen yritykseksi, katsoi hovioikeus niiden täyttävän sen sijaan törkeän ryöstön yrityksen tunnuspiirteet.

Iikka Aleksi Adamssonin, 29, vankeusrangaistus piteni seitsemästä vuodesta ja yhdestä kuukaudesta 11 vuoteen. Juha Pekka Korvenojan, 28, tuomio piteni puolestaan kymmeneen vuoteen vankeutta, kun käräjäoikeus oli tuominnut hänelle seitsemän vuotta. Hovioikeus korotti myös uhrille maksettavia korvauksia.