Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zelenskyi: Venäjän miestappiot voivat olla yli 40 000 henkeä kesäkuun jälkeen – "Venäläiset kenraalit näkevät kansansa tykinruokana"

Venäjän asevoimien Ukrainassa kärsimät miestappiot voivat ylittää 40 000 menetetyn sotilaan rajan kesäkuussa, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi sunnuntaina 12.6. pitämässään videopuheessa. Asiasta uutisoi Ukrainan valtion omistama uutistoimisto Ukrinform.

Venäjän keskeiset taktiset tavoitteet Itä-Ukrainassa ovat pysyneet ennallaan, ja Venäjä tulee yrittämään reservien sijoittamista Donbasiin. Käynnissä on parhaillaan kovia taisteluita Sjevjerodonetsk, Lysytšanskin, Bah'mutin ja Slovjanskin alueilla.

– Mutta mitä reservejä heillä voi nyt olla? Näyttää siltä, että he yrittävät heittää taisteluun heikosti koulutettuja varusmiehiä ja niitä, jotka on kerätty koolle salaisessa liikekannallepanossa, Zelenskyi totesi.

– Venäläiset kenraalit näkevät kansansa yksinkertaisesti tykinruokana, jota tarvitaan määrällisen ylivoiman saamiseksi joukoissa ja kalustossa. Tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa: Venäjä voi olla menettänyt yli 40 000 sotilaistaan kesäkuun aikana. He eivät ole kärsineet sellaisia tappioita moneen vuosikymmeneen, Zelenskyi sanoi.