Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen yli 10 vuodeksi vankeuteen vuosia jatkuneista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 35-vuotiaan miehen kymmenen vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Kyse on kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikokset tapahtuivat kymmenen vuoden aikana vuosina 2011–2021. Niiden uhreina oli viisi lasta. Rikosten tekoaika ulottuu viime vuoden marraskuulle päivään, jolloin mies otettiin kiinni.

Käräjäoikeus julkaisi asiasta lyhyen julkisen selosteen, jonka mukaan mies oli vuosina 2013–2021 useita kertoja yhdynnässä lapseen, kuvasi tätä ja näytti tälle kuvamateriaalia muiden lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi mies on tyydyttänyt itseään uhrien nähden ja kosketellut heitä eri tavoilla.

Mies kiisti kaikki syytteet.

Käräjäoikeus määräsi tuomion salassa pidettäväksi vuoteen 2082 asti. STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Tuomittu määrättiin maksamaan uhreille yhteensä yli 50 000 euron korvaukset.

Tuomio on annettu viime viikon perjantaina.