Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viiden maakuntakentän lentoja vähennetään polttoaineiden kallistuttua

Viiden maakuntakentän lentoja joudutaan vähentämään polttoaineiden hinnan nousun vuoksi, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

– On valitettavaa, että lentoja joudutaan perumaan, mutta polttoaineen hinnan nousu on ollut niin merkittävää, että kyseisten lentoyhteyksien ostamiseen varatut määrärahat eivät muutoin riittäisi, toteaa Traficomin johtaja Pipsa Eklund tiedotteessa.

Lentoja vähennetään viidenneksellä. Supistukset koskevat lentoja Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin lentoasemien välillä sekä kolmioreittiä Helsingin, Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentoasemien välillä.

Traficomin mukaan supistukset pyritään tekemään niin, että niiden vaikutukset matkustajille olisivat mahdollisimman vähäiset. Mikäli jo varattu lento joudutaan perumaan, lentoyhtiö tiedottaa siitä matkustajille.

Käynnissä on viidelle maakuntakentälle valtion tukemana hankitun lentoliikenteen niin sanottu optiokausi, johon eduskunta on myöntänyt rahoitusta 13,8 miljoona euroa.

Traficom kertoo avaavansa pian tarjouskilpailun reittilentoliikenteen hankkimiseksi kyseisille kentille lokakuun lopun ja ensi vuoden heinäkuun lopun väliselle ajalle.