Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittikenraali lähetti joukoilleen viestin, jossa puhutaan Venäjän kohtaamisesta ja voittamisesta taistelussa – "Me olemme se sukupolvi, jonka on valmisteltava armeijamme taistelemaan Euroopassa jälleen kerran"

Iso-Britannian puolustusvoimien pääesikunnan uusi päällikkö, kenraali Patrick Sanders, varoittaa joukkojaan mahdollisesta sodasta Venäjän kanssa, uutisoi BBC.

Kenraali Sanders totesi viestissään olevansa ensimmäinen esikunnan päällikkö sitten vuoden 1941, joka on ottanut komennon Euroopassa käydyn maasodan varjossa, johon on osallistunut suuri mannermainen valtio.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan alleviivaa tarpeemme suojella Iso-Britanniaa ja olla valmis taistelemaan sekä voittamaan sotia maalla – ja vahvistaa vaatimusta estää Venäjän aggressio voimankäytön uhalla, hän sanoo viestissä.

– Maailma on muuttunut helmikuun 24. päivän jälkeen, ja nyt on palava tarve muodostaa armeija, joka pystyy taistelemaan liittolaistemme rinnalla ja voittamaan Venäjä taistelussa, hän lisäsi.

Sanders ilmoitti tavoitteekseen "kiihdyttää armeijan mobilisointia ja nykyaikaistamista Naton vahvistamiseksi ja evätä Venäjältä mahdollisuus miehittää Eurooppaa".

– Me olemme se sukupolvi, jonka on valmisteltava armeijamme taistelemaan Euroopassa jälleen kerran, Sanders kuvailee.

Puolustusvoimien lähde kertoo BBC:n kirjeenvaihtajalle, että maan puolustusministeriön sisäisessä intranetissä julkaistun viestin sävy ei ollut yllättävä.