Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusvoimat: Tavallista useampi keskeytti varusmiespalveluksensa alkuvuodesta – taustalla huono koronatilanne

Koronatilanteen heikkeneminen alkuvuodesta johti poikkeuksellisen korkeaan varusmiespalveluksen keskeyttämisten määrään, Puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan.

Tammikuussa 2022 palveluksensa aloittaneesta saapumiserästä selvästi suurempi osa keskeytti palveluksen kuin aikaisempien vuosien tammikuun saapumiseristä. Keskeytyksiä oli noin kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2021 tammikuun saapumiserässä.

Suuri osa keskeytyksistä tapahtui Puolustusvoimien mukaan alokasjakson ensimmäisten viikkojen aikana tammi-helmikuussa. Yleisin keskeyttämisen syy on ollut palveluskelpoisuusluokan muutos e-luokkaan.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei Puolustusvoimien mukaan ole vaikuttanut merkittävästi keskeytysten määrään.

Kesällä palveluksensa aloittavien sopeutumiseen kiinnitetään erityistä huomiota

Puolustusvoimien tavoitteena on palata asevelvollisten koulutuksessa normaaleihin koulutus- ja lomajärjestelyihin mahdollisimman pian.

Varotoimenpiteenä seuraavan saapumiserän palvelus aloitetaan kuitenkin edelleen siten, että kaikilla varusmiespalveluksessa olevilla on palveluksen aloittamisen yhteydessä 12 päivän yhtäjaksoinen palvelus ilman lomia.

Heinäkuun saapumiserän aloittaessa Puolustusvoimat kertoo kiinnittävänsä erityistä huomiota asevelvollisten sopeutumiseen ja jaksamiseen heti palveluksen ensimmäisistä päivistä alkaen.