Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ukraina on ollut kova pala purtavaksi Venäjälle, ja niin olisi Suomi" – kenraali Kivinen puhui Reutersille suomalaisten maanpuolustustahdosta ja Nato-jäsenyyden hyödyistä

Uutistoimisto Reuters julkaisi keskiviikkona Suomen puolustusvoimien komentajan, kenraali Timo Kivisen haastattelun, jossa hän puhuu muun muassa suomalaisten maanpuolustustahdosta ja Suomen kyvystä vastata Venäjän uhkaan.

Reuters kehuu Suomen rakentaneen itselleen "huomattavan arsenaalin". Kivinen nostaa kuitenkin ratkaisevaksi tekijäksi sen, että suomalaiset ovat motivoituneita taistelemaan.

– Kaikkein tärkein puolustuslinja on korvien välissä, kuten Ukrainan sota parhaillaan osoittaa, Kivinen sanoo Reutersille.

Kivinen kertoo Suomen kehittäneen puolustustaan tismalleen Ukrainassa nähtävää sodankäyntiä varten, jossa käytetään valtavasti tulivoimaa, panssarijoukkoja sekä ilmavoimia.

– Ukraina on ollut kova pala purtavaksi (Venäjälle), ja niin olisi Suomi, Kivinen toteaa.

Kivinen puhuu haastattelussa myös Suomen mahdollisesta jäsenyydestä puolustusliitto Natossa. Hän on tyytyväinen siihen, että jäsenyyshakemus on jätetty. Jäsenyys hyödyttäisi Suomea liiton yhteisen puolustusvelvoitteen lisäksi muun muassa siten, että se antaisi Suomelle mahdollisuuden vahvistaa ennakkovaroituskapasiteettiaan, kun maa kuuluisi liiton yhteiseen ilmatilan valvontaan.

– Päävastuu Suomen puolustamisesta jää edelleen Suomelle.