Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannus näkyy perinteisesti aukioloissa ja aikatauluissa

Keskikesän juhla vaikuttaa tuttuun tapaan eri palveluiden aukioloaikoihin ja julkisen liikenteen aikatauluihin. STT:n juhannusmuistiossa on koottuna tärkeimmät muistettavat juhannuksen ajalle.

Kauppojen aukioloaikojen vapautumisen myötä kaupat voivat itse päättää, miten ovat auki juhannuksena. Samaisesta syystä kauppojen aukioloajat vaihtelevat tänä vuonna jonkin verran.

Noin 800 S-ryhmän kauppaa pitää ovensa auki juhannuspäivänä. Osa kaupoista on auki sunnuntain aukioloaikojen mukaan, osa vielä suppeammin.

K-ryhmän kaupat ovat samalla tavalla auki totuttua enemmän. Kauppakeskuksissa sijaitsevat kaupat ovat kuitenkin kiinni. Kauppakohtaiset aukioloajat löytyvät S-ryhmän ja K-kauppojen sivuilta.

Alkon liikkeet ovat torstaina auki ympäri Suomen kello 9–21. Juhannusaattona Alko palvelee vain kello 9–12, ja juhannuspäivänä liikkeet ovat kiinni.

Postin palvelupisteet ovat pääsääntöisesti suljettuna sekä juhannusaattona että -päivänä. Helsingin pääposti on juhannusaattona auki kello 12 asti. Palveluyritysten yhteydessä olevat Postin myyntipisteet palvelevat yritysten aukioloaikojen mukaan.

Julkisessa liikenteessä ratatöitä ja viikonloppuvuoroja

Helsingin seudun liikenne (HSL) kertoo, että pääkaupunkiseudulla juhannusaattona bussit ajetaan pääsääntöisesti kuten lauantaisin ja juhannuspäivänä kuten sunnuntaisin. Junat liikkuvat näinä öinä kuten normaalilauantaina. Aikataulut voi tarkistaa reittioppaasta.

Juhannusaatto ja -päivä vaikuttavat myös kaukoliikenteen bussiaikatauluihin. Matkahuolto kertoo, että kaikki pyhäpäivien poikkeukset löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta.

Perjantain ja maanantain välillä tehdään lisäksi runsaasti junaliikenteeseen vaikuttavia ratatöitä. Väylävirasto kertoo, että liikennekatkot on pyritty ajoittamaan niin, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa matkustajille. Tiedot poikkeusaikatauluista sekä korvaavista busseista löytyvät VR:n verkkosivuilta.

Ratatöitä tehdään Helsingin ja Turun, Toijalan ja Tampereen, Tampereen ja Jyväskylän, Kouvolan ja Joensuun sekä Kouvolan ja Kotkan sataman välisillä ratayhteyksillä.