Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nike vetäytyy kokonaan Venäjältä – edes mobiilisovellusta ei enää saatavilla

Urheiluvaatteita ja kenkiä valmistava Nike vetäytyy kokonaan Venäjän markkinoilta. Aiemmin se ilmoitti, että sen myymälät ovat sulkeneet väliaikaisesti ovensa.

Nyt Niken tuotteita esittelevät verkkosivut, eikä mobiilisovellus ole enää saatavilla Venäjällä, venäläinen talouslehti RBK kertoo.

– Nike on päättänyt vetäytyä Venäjän markkinalta, eikä sen sivusto tai Nike app ole käytettävissä, yhtiö on RBK:n mukaan viestinyt.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan moni länsimainen yritys on päättänyt poistua Venäjän markkinalta. Länsimaiset tuotemerkit ovat olleet suosittuja Venäjällä. Ne ovat merkinneet laatua, vapautta ja vaurautta.

Ulkomaisten yritysten toiminnan lopettamisen seurauksena käyttötavaroiden myynti romahti huhtikuussa Venäjällä. Erityisen suurta lasku on ollut Moskovassa ja sen alueella, sekä Pietarissa.

Länsiyritysten toiminnan lopettamisen vaikutusta venäläiseen käyttötavarakaupan myynnin volyymiin on käsitelty laajemmin tässä artikkelissa.