Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajavartiolaitos ja Meyer Turku allekirjoittivat laivanrakennussopimuksen ulkovartiolaivoista

Rajavartiolaitos ja Meyer Turku Oy ovat tänään allekirjoittaneet laivanrakennussopimuksen ulkovartiolaivoista, kertoo telakkayhtiö Meyer Turku.

Uusien laivojen suunnittelu alkaa välittömästi. Ensimmäisen laivan on määrä valmistua vuonna 2025 ja toisen vuonna 2026. Laivat kootaan ja varustellaan Suomessa, mutta osa laivojen rungoista valmistetaan muualla EU:n alueella.

Laivat muun muassa kasvattavat ihmisten massaevakuoinnin kykyä sekä lisäävät valmiutta vakavien ympäristöonnettomuuksien hallintaan. Laivoista suunnitellaan vähäpäästöisiä ja energiatehokkaita. Lisäksi käyttöönoton on tarkoitus parantaa Suomen merellistä turvallisuutta.

Laivoilla on tavoitteena korvata kolme vanhentunutta ulkovartiolaivaa. Uudet laivat tulevat olemaan käytössä 2050-luvulle saakka.

Eduskunta on myöntänyt laivojen hankintaan 448 miljoonan euron tilausvaltuuden. Rahoitusta tullaan hakemaan myös EU:n rajaturvallisuuden ja viisumipolitiikan rahoitusinstrumentista.

– Olemme ylpeitä Rajavartiolaitoksen Meyer Turkua ja suomalaista laivanrakennusteollisuutta kohtaan osoittamasta luottamuksesta. Olemme vahvasti toipumassa koronapandemian ja Ukrainan sodan aiheuttamasta kriisistä ja osoitamme pystyvämme palvelemaan huippunykyaikaisilla tuotteillamme myös rajavartiolaitosta, kertoo Meyer Turun varatoimitusjohtaja Tapani Pulli tiedotteessa.

Rajavartiolaitoksella on vuodesta 2019 alkaen ollut käynnissä Vartiolaiva 2025 -hanke. Laitos valitsi Meyer Turun laivojen toimittajaksi viime vuonna järjestetyssä tarjouskilpailussa.