Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä aloittaa hybridisodankäynnin ammattilaisten koulutuksen – "Kollektiivinen länsi manipuloi nuoria"

Venäjä aloittaa hybridisodankäynnin ammattilaisten koulutuksen, kertoo venäläislehti Gazeta ru. Koulutusta ja asiaan liittyvää tietoa on jo sisällytetty tänä vuonna useisiin Venäjän valtiollisen yhteiskunnallisen yliopiston kursseihin.

– Opetusministeriön aloitteesta olemme kehittäneet lähestymistavan, joka antaa opiskelijoille osaamista hybridisodankäynnin menetelmiin ja muotoihin, yliopiston rehtori Dzhomart Alijev sanoo Gazeta ru:n mukaan.

– Tämä ainutlaatuinen tekniikka on suunnattu politiikan tutkijoille, toimittajille ja tietoturva-asiantuntijoille. Opetusministeriön edustajat arvostavat suuresti sen merkitystä.

Uusi hybridisodankäynnin koulutus alkaa syksyllä vielä laajemmin yliopiston eri koulutusohjelmissa. Ilmeisesti kuluva kevät on ollut koulutuksen pilotointivaihe.

Rehtori Alijevin mukaan hybridisodankäyntiä aletaan opettaa yliopistossa, koska koulutusohjelmien sisällön pitää vastata työmarkkinoiden ja elämän realiteettien vaatimuksiin.

– Hybridisodat ovat tämän vuosisadan todellisuutta. Nämä eivät ole sotia taistelukentällä, nämä ovat sotia taloudessa ja tiedotusvälineissä, sotia ihmisten mielissä. Jokainen meistä osallistuu niihin suoraan.

Kommersantin mukaan rehtori toteaa:

– Sinun täytyy vain olla valmis siihen. Pyrimme vain kouluttamaan ammattilaisia, jotka pystyvät varmistamaan maansa luotettavan suojelun taloudellisessa mielessä, tiedotuskentällä ja ideologisessa mielessä.

Kommersant tuo esiin myös, kuinka politiikan tutkija Viktoria Karpova on kuvaillut erilaisia länsimaiden informaatiosodankäynnin muotoja Venäjää vastaan. Näitä ovat esimerkiksi ”manipulatiiviset tekniikat”, joissa naamioidaan arvoja.

Tutkija Karpovan mukaan ”kollektiivinen länsi” luo vastakkainasetteluja ja pelillistämisen kautta houkuttelee nuoria toimintaan, joka pyrkii "tuhoisiin tekoihin venäläisen yhteiskunnan tuhoamiseksi sisältäpäin”.

– Tarvittavan tiedon tarjoaminen uudessa todellisuudessa on yksi tärkeimmistä valtiopolitiikan painopisteistä suhteessa venäläisnuoriin, politiikan tutkija Karpova on todennut Gazetra ru:n mukaan.