Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi poisti Helsinki Priden yleisötapahtumassa häiriköineitä kirjasto Oodista

Helsingin poliisi tai tehtäväkseen poistaa Helsingin keskustakirjasto Oodissa perjantaina aamupäivällä häiriköineitä henkilöitä.

Poliisi tiedottaa asiasta yhteisöpalvelu Twitterissä.

– Oodissa järjestettävää Helsinki Prideen liittyvää yleisötilaisuutta on häiritty ulkopuolisten henkilöiden toimesta. Poliisi ja järjestyksenvalvojat ovat poistaneet henkilöt paikalta, tviitti kertoo.

Jatkotviitissä kerrotaan, että tilanne rauhoittui nopeasti, eikä poliisilla ollut syytä tehdä kiinniottoja.

Helsingin Sanomien paikalla olleen toimittajan mukaan paikalla oli ainakin kahdeksan poliisin yksikköä ja moottoripyöräpoliisi poistamassa paikalla olleita muutamia kymmeniä mielenosoittajia, jotka myös jakoivat transvastaisia lentolehtisiä.

Oodin verkkosivujen mukaan kirjastossa oli meneillään tuolloin 6–10-vuotiaille lapsille suunnattu Drag Queen -satutuokio, jossa esiintyi drag-artisti Gaylien 2000. Tapahtumainfon mukaan satutuokion keskeisenä teemana oli moninaisuuden edistäminen ja itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki oli paikalla satutuokiossa. Hän tviittasi kuvan paikalta tapahtumiin liittyvin saatesanoin.

– Lapset innostuvat ennakkoluulottomasti uudesta ja pitävät erilaisuudesta. Jotkut aikuiset yrittivät vielä tulla syöttämään ennakkoluulojaan lapsille, Arhinmäki kirjoittaa.

Arhinmäki kertoo Helsingin Sanomille nähneensä mielenosoittajilla hakaristejä ja papin liperit.

STT löysi Telegram-ryhmän, jossa häiriköinti koordinoitiin. Ryhmässä oli 99 jäsentä ja siellä jaettiin myös linkkejä kielletyn uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) aktiivien perustamaan Partisaani-uusnatsijulkaisuun. Ryhmässä puhuttiin transsukupuolisista ja dragartisteista erittäin alatyylisesti.

Juttua päivitetty kello 13.45: Lisätty Paavo Arhinmäen tviitti ja HS:lle antamat kommentit sekä STT:n tietoja.