Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

24 ihmistä evakuoitiin tulipalon vuoksi Uudessakaupungissa – "Tilanne oli todella uhkaava alkuvaiheessa"

Kaikkiaan 23 hoitokodin asukasta ja yksi henkilökunnan jäsen jouduttiin evakuoimaan hoitokodista tulipalon vuoksi Uudessakaupungissa varhain tiistaiaamuna.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai aamulla puoli viiden jälkeen hälytyksen suuresta rakennuspalosta Levysepänkadulla. Hälytyskeskusten tietojen mukaan palopaikalle hälytettiin aluksi lähes 30 pelastusyksikköä.

Päivystävä päällikkö Juha Virto Varsinais-Suomen pelastuslaitoksesta kertoo, että palo sai alkunsa yhteiskäyttötilassa olevalta parvekkeelta. Pelastuslaitos ai alkupalon sammutettua aamuviiden jälkeen, mutta savu levisi rakennukseen sisälle ilmanvaihtohormeista.

– Tilanne oli todella uhkaava alkuvaiheessa, Virto sanoi aamuseitsemän jälkeen.

Vakavilta loukkaantumisilta lopulta vältyttiin.

Savu jätti jälkeensä nokea ja hajua

Virton mukaan rakennus ei kärsinyt palosta suuria aineellisia vahinkoja, mutta savu on jättänyt jälkeensä nokea ja voimakasta hajua.

Virto kertoo, että sosiaalitoimi arvioi, onko kiinteistö vielä sopiva asumiseen. Pelastuslaitos päätti oman tehtävänsä aamuseitsemältä. Palon syytä tutkitaan.