Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikea avasi toimintansa viimeistä kertaa Venäjällä – tuotteet saatavilla ainoastaan verkkokaupasta

Huonekaluyhtiö Ikea avasi tiistaina toimintansa viimeistä kertaa Venäjällä. Asiakkaat voivat ostaa Ikean poistomyynnissä tuotteita vain verkkokaupassa, ennen kuin huonekalukauppa lopettaa toimintansa Venäjän markkinoilla. Asiasta uutisoivat uutistoimisto Reuters ja Sky News.

– 5.7. alkaen Ikean tuotteita voi ostaa vain osoitteesta ikea.ru, yhtiön venäjänkielisillä nettisivuilla kerrotaan. Tuotteita myydään Ikean mukaan niin kauan, kun niitä on varastossa.

Ikea keskeytti maaliskuussa toimintansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä Ukrainan sodan seurauksena. 15. kesäkuuta tiedotettiin, että toiminnan supistamista jatketaan edelleen. Ikean omistajayhtiö Ingka Group ilmaisi kesäkuussa olevansa avoin palaamaan Venäjälle jonain päivänä, mutta olosuhteet siihen eivät ole tällä hetkellä kohdallaan.

Ikea on ollut erittäin suosittu Venäjällä. Sen Moskovan myymälät, kuten VDNH:n lähistöllä Maailman valtakadulla sijaitseva jättimyymälä, ovat kuhisseet ostajia ja kassoilla on usein ollut kovat jonot. Palvelu on ollut skandinaavisen mutkatonta ja tavaravalikoima erittäin laaja ja käytännöllinen.