Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pariskunta piiloutui naisen ex-miehen asuntoon ja hyökkäsi tämän kimppuun kirveellä ja veitsellä aseistautuneina – tuomittiin murhan yrityksestä vuosien vankeuteen

Mies ja nainen tuomittiin perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa vuosien vankeuteen naisen ex-miehen murhan yrityksestä.

Oikeuden mukaan pariskunta piiloutui uhrin asuntoon ennen tekoa. Kun uhri tuli kotiin, hyökkäsi pariskunta oikeuden mukaan hänen kimppuunsa muun muassa kirveellä lyömällä. Lisäksi mies oli esimerkiksi pitänyt uhrista kiinni, kun nainen oli lyönyt tätä kasvoihin veitsellä.

Oikeuden mukaan pariskunta oli varustautunut veritekoa varten etukäteen muun muassa naamioilla ja pakkausteipillä.

– Etukäteen yhdessä suunnitelleet tekoa, tehneet valmisteluja sen toteuttamiseksi ja varustautuneet tekoon. Asianomistajan saavuttua asunnolle he ovat välittömästi aloittaneet yhdessä hengenvaarallisen väkivallan tekemisen, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Oikeus arvioi, että teko on ollut vakaasti harkittu ja että se tehtiin erityisen raa'alla tavalla.

Oikeus tuomitsi Miska Pekka Taneli Moision, 42, kahdeksan ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen ja Riikka Marianne Bajramin, 43, kahdeksan vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Bajramin rangaistuksen mittaamisessa on mukana kaksi hänen aiempaa pahoinpitelytuomiotaan. Hänet tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa vuonna 2021 ehdolliseen viiden kuukauden vankeusrangaistukseen ex-miehensä pahoinpitelemisestä.